7 Nisan 2018 Cumartesi

Bilgece Fırında Kıymalı Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, ben karnabaharın her türlüsünü seviyorum. Çocuklarım bir türlü sevemedi. Bende yedirmek için değişik malzemeler koyarak yapmaya çalışıyorum. En çok fırında seviyorlar. Denemenizi tavsiye ederim. İçinde hiç un yok. Unsuz da gayet başarılı. :) Tarif aşağıda, sevgiler!

MALZEMELER

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış derin dondurucudan kırmızı biber
  • 3 adet doğal yumurta
  • Tuz ve baharatlar (Kimyon, kişniş, zencefil, zerdeçal, karabiber, pul biber)
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan


HAZIRLANIŞI

  • Karnabaharı buharda pişiriniz.
  • Hafif diri kalacak şekilde eziniz.
  • Üzerine tuz ve baharatları ekleyiniz.
  • Maydanozu ve soğanı çok ince doğrayıp ilave ediniz.
  • Biberi ve kıymayı, peyniri,yumurtayı ilave edip güzelce karıştırınız.
  • Tepsiye pişirme kağıdı serip şekil verip yerleştiriniz.
  • Fırında 150 derecede otuz ile kırk dakika arası pişiriniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)