13 Nisan 2018 Cuma

Biberli Mısır Unlu Hamur Kızartması Tarifi

Pazar kahvaltısı için hazırladığım hamur kızartmalarım. Pazar günü hazır olsunlar diye şimdiden hazırladım. Fırında ısıtıldığı zaman aynı taze yapılmış gibi oluyor. Tavsiye ederim.


MALZEMELER
✔4 adet organik yumurta
✔Yarım bardak sıvı yağ
✔1 su bardağı yoğurt
✔1 çay kaşığı karbonat
✔1 çay kaşığı zencefil, zerdeçal, karabiber ve kimyon
✔1 tatlı kaşığı kişniş, pulbiber ve silme tuz
✔4 çay bardağı ata tohumu ile hazırlanmış mısır unu (sıvı olursa biraz daha kontrollü ekleyiniz.)
✔1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kırmızı biber (Derin dondurucudan)
✔Kızartmak için yeterince sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
✔Yumurtayı, baharatları, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu güzelce çırpınız.
✔Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı malzemelere ilave ediniz.
✔Güzelce yoğurunuz.
✔En son biberleri ilave edip tekrar yoğurunuz.

Not: Mısır unu olduğu için diğer hamurlar gibi olmuyor.
Not: Çok yumuşak olmasın çok da sert bir hamur hazırlamayınız.

✔Elinizi yağlamayınız.
✔Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parça alıp elinizle yuvarlayıp üzerinden bastırınız.
✔1cm kalınlığında olsun.
✔İyice ısınmış yağda önlü arkalı pişiriniz.
✔Sıcak olarak servis yapınız.

Not: Soğuduğu zaman mısır unu sertleşir. Artarsa ısıtıp servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)