Pazar kahvaltısı için hazırladığım hamur kızartmalarım. Pazar günü hazır olsunlar diye şimdiden hazırladım. Fırında ısıtıldığı zaman aynı taze yapılmış gibi oluyor. Tavsiye ederim.
MALZEMELER
✔4 adet organik yumurta
✔Yarım bardak sıvı yağ
✔1 su bardağı yoğurt
✔1 çay kaşığı karbonat
✔1 çay kaşığı zencefil, zerdeçal, karabiber ve kimyon
✔1 tatlı kaşığı kişniş, pulbiber ve silme tuz
✔4 çay bardağı ata tohumu ile hazırlanmış mısır unu (sıvı olursa biraz daha kontrollü ekleyiniz.)
✔1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kırmızı biber (Derin dondurucudan)
✔Kızartmak için yeterince sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
✔Yumurtayı, baharatları, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu güzelce çırpınız.
✔Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı malzemelere ilave ediniz.
✔Güzelce yoğurunuz.
✔En son biberleri ilave edip tekrar yoğurunuz.
Not: Mısır unu olduğu için diğer hamurlar gibi olmuyor.
Not: Çok yumuşak olmasın çok da sert bir hamur hazırlamayınız.
✔Elinizi yağlamayınız.
✔Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parça alıp elinizle yuvarlayıp üzerinden bastırınız.
✔1cm kalınlığında olsun.
✔İyice ısınmış yağda önlü arkalı pişiriniz.
✔Sıcak olarak servis yapınız.
Not: Soğuduğu zaman mısır unu sertleşir. Artarsa ısıtıp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)