28 Nisan 2018 Cumartesi

Nohut Köftesi Tarifi

Merhabalar. Bir gün normal suda sık sık değiştirdiğim nohutları, ertesi gün yarım su bardağı ev yoğurdunun suyunda da bir gün bekletip nohutları haşladım. Bu şekilde hazırladığımda baklagilleri suda ve kefir suyu, ev yoğurdunun suyunda ıslatmak fitik asit ve leptini azaltıyormuş. Yediğimizde midemizi rahatsız etmiyormuş. Baklagillerle ilgili bir sürü paylaşım var incelemenizi tavsiye ederim. Derin dondurucuya koymak için haşlamıştım. Sonradan nohut köftesi yapmaya karar verdim.



MALZEMELER
2 bardak haşlanmış nohut
1 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
Baharatlar (kimyon, kişniş)
Tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı çavdar unu

HAZIRLANIŞI
✔Maydanozları yıkayıp sirkeli suda bekletiniz.
✔Soğanı yemeklik doğrayıp robota koyunuz.
✔Nohutu ve diğer malzemeleri soğanın üzerine koyup güzelce ezdiriniz.
✔Maydanozları incecik kıyıp içine koyunuz.
✔Kıvam alıncaya kadar robotta çeviriniz.
✔Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımı ile köfteleri yerleştitiniz.
✔150 derece fırında alt üst pişiriniz.
✔Ilık olarak servis yapınız.

Not: Kilo verme aşamasındaysanız nohutta nişasta yoğun olduğu için kısıtlı tüketiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)