Merhabalar. Ege otlarıyla çok pratik lezzetli börek yaptım. Niyetim farklı bir şey hazırlamaktı. Ama malzemeyi yanlış koyunca ortaya böyle bir şey çıktı. :) Tadı da fena olmadı. Kahvaltıya yapmak isterseniz ot yerine maydanozda kullanabilirsiniz. Çok çabuk hazırlanıyor. Biz artanını birer parça sabah yedik. Eşimin pazardan aldığı çökeleği kullandım. Siz lorda kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
✔500 gram çökelek
✔2 demet ege otu yoksa maydanoz kullananilirsiniz. (Ege otunu kestiğinizde mis gibi, çok güzel bir kokusu vardı.)
✔5 adet doğal yumurta
✔1 tatlı kaşığı tuz (Siz damak tadınıza göre ayarlayınız.)
✔1 tatlı kaşığı karabiber
✔1 çay bardağı ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu (Siz herhangi bir bakliyat unu koyabilirsiniz.)
✔Üzeri için kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
✔Otu güzelce yıkayıp, sirkeli suda yıkayınız.
✔Peynir, karabiber, tuz güzelce karıştırınız
✔Üzerine çırpılmış yumurta koyup güzelce karıştırınız.
✔Otları 2cm kadar, fazla ince kıymadım (Ege otları maydanozdan daha ince ve çok tazeydi.)
✔Unu ilave ettim.
✔Güzelce karıştırdım.
Not: Kullandığım tepsi kare borcamdan biraz büyüktü.
✔Yağlı kağıt koyunuz.
✔Malzemeyi yerleştiriniz.
✔Kaşık ile bastırıp sıkıştırınız.
Not: Fazla kalın hazırlamayınız bir parmak kadar veya bir santim kadar olsun.
Not: Siz kendinize göre malzemeyi azaltabilir, çoğaltabilirsiniz.
✔180 derecede 25-30 dakikada kontrol ederek pişiriniz. Çabuk pişiyor.
✔Börek piştikten sonra fırının üst kısmını açınız.
✔Böreği çıkartıp kaşar rendesi serpiniz.
✔Tekrar fırına koyunuz.
✔5 dakika sonra çıkartınız.
✔İlk sıcaklığı geçince dilimleyip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)