14 Nisan 2018 Cumartesi

Bilgece Fit Peynirli ve Otlu Börek Tarifi

Merhabalar. Ege otlarıyla çok pratik lezzetli börek yaptım. Niyetim farklı bir şey hazırlamaktı. Ama malzemeyi yanlış koyunca ortaya böyle bir şey çıktı. :) Tadı da fena olmadı. Kahvaltıya yapmak isterseniz ot yerine maydanozda kullanabilirsiniz. Çok çabuk hazırlanıyor. Biz artanını birer parça sabah yedik. Eşimin pazardan aldığı çökeleği kullandım. Siz lorda kullanabilirsiniz.


MALZEMELER
✔500 gram çökelek
✔2 demet ege otu yoksa maydanoz kullananilirsiniz. (Ege otunu kestiğinizde mis gibi, çok güzel bir kokusu vardı.)
✔5 adet doğal yumurta
✔1 tatlı kaşığı tuz (Siz damak tadınıza göre ayarlayınız.)
✔1 tatlı kaşığı karabiber
✔1 çay bardağı ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu (Siz herhangi bir bakliyat unu koyabilirsiniz.)
✔Üzeri için kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
✔Otu güzelce yıkayıp, sirkeli suda yıkayınız.
✔Peynir, karabiber, tuz güzelce karıştırınız
✔Üzerine çırpılmış yumurta koyup güzelce karıştırınız.
✔Otları 2cm kadar, fazla ince kıymadım (Ege otları maydanozdan daha ince ve çok tazeydi.)
✔Unu ilave ettim.
✔Güzelce karıştırdım.

Not: Kullandığım tepsi kare borcamdan biraz büyüktü.

✔Yağlı kağıt koyunuz.
✔Malzemeyi yerleştiriniz.
✔Kaşık ile bastırıp sıkıştırınız.

Not: Fazla kalın hazırlamayınız bir parmak kadar veya bir santim kadar olsun.
Not: Siz kendinize göre malzemeyi azaltabilir, çoğaltabilirsiniz.

✔180 derecede 25-30 dakikada kontrol ederek pişiriniz. Çabuk pişiyor.
✔Börek piştikten sonra fırının üst kısmını açınız.
✔Böreği çıkartıp kaşar rendesi serpiniz.
✔Tekrar fırına koyunuz.
✔5 dakika sonra çıkartınız.
✔İlk sıcaklığı geçince dilimleyip servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)