22 Nisan 2018 Pazar

Balık Çorbası

Merhabalar arkadaşlar,
Birkaç gün önce hazırladığım balık çorbam. Herkesin damak tadı farklı. Balık çorbasını farklı hazırlayanlar var. Ben balığı sevsemde dışarıda hazırlanan çorbasını sevmiyorum. Eşim çok seviyor. Benim hazırladığım çorbayı da eşim ve çocuklar beğendi. Tavsiye ederim. Ağır bir balık kokusu olmuyor. Sağlıcakla kalınız. Sevgiler.


MALZEMELER ve HAZIRLANIŞI

  • 1 adet balık (Ben balığın baş kısımlarını kullandım.)
  • Balığı haşlayınız. (15-20 dakikada haşlanıyor.)
  • Balıkların dikkatlice kılçıklarını ayırınız.
  • Balığın haşlanan suyunu süzünüz.
  • Tencereye sade yağ veya tereyağ koyunuz. 
  • 4 çorba kaşığı unu yakmadan kavurunuz.
  • Üzerine süzdüğünüz 5 bardak balık suyunu ilave ediniz. (Pütürlük olmasın diye çırpma teli ile devamlı karıştırınız.)
  • Baharatlarını (Pulbiber, kimyon, kişniş, zerdeçal, zencefil) ve tuzu ekleyip kaynatınız.
  • En son haşlanmış balıkları ilave edip beş dakika kaynatınız. 


Sos için 

  • Üç dört tane ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırınız. 
  • Çorbayı kaseye koyup sosu ile servis yapınız. 


AFİYET OLSUN

Not: İsterseniz üzerine ince maydanoz ekleyebilirsiniz. Benim evde hazırda vardı ve kendim biraz sade yağlı sos ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)