Tadını merak ettiğim bamya turşusunu ilk defa @cafefe_olivefe'den almıştım. Tadı gerçekten muhteşem. Bana hangi turşu deseniz bamya derim. Gerçekten abartmıyorum. Bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim.
Doktorlarda et yemeğinin yanında hiç olmazsa iki kaşık yenilmesini tavsiye ediyorlar. Her zaman yemeği mümkün olmuyor. Turşusu barsaktaki probiyotikler için çok faydalı, birde barsaklarınızın iyi çalışması için bamya yemeliyiz. Bana göre küçük kavanozlarda hazırlayıp çerez niyetine de yenilebilir. Ara öğün yapanlar için de çok ideal.
27 temmuz da bamya turşusu hazırlamıştım. Akşam yemekte turşumu açtım. @cafefe_olivefe'nin tuz oranı daha iyi geldi. Benimki bir tık daha fazlaydı. Bir daha hazırladığımda tuzunu az koyacağım. Hazırlamasına üşenirseniz @cafefe_olivefe'den alabilirsiniz. Tavsiye ederim. Sevgiler.
Not: @cafefe_olivefe'nin hesabı için tıklayabilirsiniz.
MALZEMELER
✔ kilo bamya
✔Yarım çay bardağı ev sirkesi
✔2-3 tatlı kaşığı kaya tuzu
✔1 çay kaşığı limon tuzu
✔4-5 adet sarımsak
HAZIRLANIŞI
Not: Benim elimde endize bamya denilen cinsten vardı. Birazda küt bamyadan.
✔Bamyaları yıkayınız.
✔Sap kısımlarını kısaltınız.
✔Ben başlarını temizlemedim.
✔Bir litrelik cam kavanoza sarımsak ve bamyaları yerleştiriniz.
✔Bamyaların üzerine kaya tuzunu, sirkeyi, limon tuzunu koyunuz.
✔En son kaynar suyu bamyaların üzerini örtünceye kadar koyup yeni kavanoz kapağı ile kapatınız.
✔Kavanozu ters çeviriniz.
✔Ilıdığında düz olarak koyunuz.
✔10 gün sonra turşumuz hazır oluyormuş.
✔Ben teknenede olmadığım için dün açtım.
Not: Açtıktan sonra buzdolabında saklayınız. Ben hazırlarken sirke koymadım. Sadece iki adet nohut büyüklüğünde limon tuzu koydum. Benim hazırladığım biraz tuzlu geldi. Verdiğim ölçüde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)