12 Nisan 2018 Perşembe

Tencerede Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Tencerede Kakaolu Kek Tarifi var. Elektrik olmadığı zaman tam bir kurtarıcınızdır. Püf noktalarına dikkat ederseniz çok güzel ve yumuşacık bir kek oluyor. Denemenizi tavsiye ederim... :)

MALZEMELER
3 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
13 çorba kaşığı kepekli un (tepeleme)
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat


HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri güzelce çırpınız. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edip karıştırınız. Unun yarısını koyup kabartma tozunu ilave edip karıştırınız. Kalan un ve kakaoyu ilave edip güzelce karıştırınız.



30 santimlik teflon tencerenin içine yağlayınız. Hazırladığınız kek karışımını içine boşaltınız. Kapağını kapatınız. Ocağa koyunuz. Küçük ocağın altını en düşük ayara getiriniz. Tencerenin kapağını ilk 20 dakika hiç açmayınız. Kürdan ile kontrol ediniz. 35-40 dakika sonra kekiniz pişmiş olacaktır. (siz yinede kontrol ediniz daha kısa sürede de pişebilir)


Ocağın altını kapatınız. 5 dakika bekleyiniz. Geniş bir servis tabağı alınız. Keki ters çevirip servis tabağına boşaltınız. 5 dakika kekin altı hava alsın sonra öbür yüzünü çevirin. Kekimiz soğuduğu zaman servis ediniz.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)