28 Haziran 2018 Perşembe

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Patlıcanı biz bu hali ile çok sevdik. Ayşegül Çoruhlu'nun dediği gibi kabukları ile pişirdim. Umarım yanlış yapmıyorumdur. ☺ Egeliler, patlıcan gallesi diye pişiriyor ama annemin pişirdiği gibi olmadığı için bir türlü sevememiştim. Bu yaz fena alıştık. Annemlere gittiğimde tanıdıktan eski tohum ile yetiştirilmiş patlıcan almıştım. Patlıcanları akşama pişirdim. Dinlenmeye bıraktım. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

  • 3 orta boy patlıcan (kişi başına bir patlıcan istediğiniz gibi doğrayınız)
  • 2 orta boy soğan (piyazlık doğrayınız)
  • 3-4 adet orta boy domates (kuşbaşı doğrayınız)
  • 2 adet kırmızı ve yeşil kapya biber ( bir iki santim genişliğinde doğrayınız)
  • 1 çay bardağı dolusu sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ tuz


HAZIRLANIŞI


  • Tencereye zeytinyağını koyunuz.
  • Üzerine domates, soğan, patlıcan, biber, sarımsak tanelerini koyup kapağını kapatınız.
  • Ocağın altını iyice kısınız.
  • Ara sıra kontrol ediniz.
  • Fazla karıştırmayınız.
  • Ben nazikçe bir sefer karıştırdım.
  • Buharda bütün malzemeler eşit bir şekilde pişiyor.
  • Bir sefer karıştırdıkran sonra kapağını açtım.
  • Kaya tuzunu ekledim.
  • Suyu biraz daha buharlaşsın diye.
  • Üzerine yarım çay bardağı çiğ zeytinyağ gezdirdim.
  • Sıcak veya soğuk servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)