19 Haziran 2018 Salı

Maydanozlu Soğan Salatası Tarifi

Merhabalar,
Maydanozlu soğan salatasını genelde köftenin yanında servis için hazırlardım. Beslenme şeklimi değiştirince maydanozlu soğan salatasını bol sumaklı ev yapımı sirke ve zeytinyağı ile sebze yemeklerimin yanında da hazırlıyorum. Soğanın %6'sı şekerden oluşuyor. Piştiği zamanda içerisindeki şeker miktarı iyice yükseliyormuş. Farkında olmadan faydalı olan soğanı zararlı hale dönüştürüyoruz. Kış içinde doğal antibiyotik.. Yemeklerde kullandığımız beyaz kuru soğanda diğer soğan çeşitlerine göre şeker miktarı düşükmüş. Çiğ olarak tükettiğimiz zamanda içindeki şeker miktarını yükseltmemiş oluyoruz. Normalde çocuklar ağzına sürmez ama bu şekilde hazırladığımda severek yediler. Denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER
4 orta boy yemeklik soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Sumak, isot, zeytinyağı, tuz ve ev sirkesi

HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayınız.
Üzerine tuz serpip güzelce ovunuz.
Üzerine su koyup kenarda bekletiniz.
Maydanozları ayıklayıp yıkayınız.
Yarım saat sirkeli suda bekletiniz.
Maydanozları tekrar durulayınız ve ince ine kıyınız.
Bir bölümünü salata kasesinin altına yerleştiriniz.
Soğanları süzgüde fazla tuzu gitsin diye güzelce yıkayınız ve suyunu süzünüz.
Soğanların üzerine maydanoz yapraklarını ekleyiniz.
Sumak ve tuz koyup güzelce karıştırınız.
Kaseye koyduğunuz maydanozların üzerine yerleştiriniz.
Damak zevkinize göre zeytinyağı ve ev sirkesi gezdiriniz.

NOT: Ben maydanozun sap kısımlarını da kullandım. Salatanın altında kaldı :)

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)