MALZEMELER
2 litre ilikli kemik suyu
1 su bardağı erişte
100 gram kıyma
İki çorba kaşığı sade yağ
Baharatlar
Tuz
Terbiyesi için malzemeler
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
2kaşık un
3 kaşık yoğurt
Baharatlar
Tuz
Terbiyesinin hazırlanışı
Yumurta ve limon suyu güzelce çırpılır.
Un, yoğurt, baharatlar ve tuz ilave edilip güzelce çırpılmaya devam edilir.
Çorbanın kesilmemesi için kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe terbiyenin içine koyulur.
Hazırladığınız terbiye çorbaya ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır.
HAZIRLANIŞI
Sade yağı koyup kıymayı kısık ateşte kavurunuz.
Zerdeçalı koyup bir iki dakika çeviriniz.
İstediğiniz baharatları ekleyiniz
Üzerine kemik suyunu ilave ediniz.
Terbiyesini hazırlayıp kaynatınız.
İçine erişteleri koyunuz
Tekrar kaynamaya bırakınız. Erişteler pişinceye kadar kaynatınz.
En son tuzunu kontrol ediniz.
Çorbanız koyu olursa biraz kaynamış kemik suyu ilave edebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız. ♨
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)