MALZEMELER
- 2 çay bardağı pirinç (ince belli çay bardağı)
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı sade yağ
- İlikli kemik suyu
- Damak tadınıza göre tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri bir kaba koyunuz.
Üzerini örtünceye kadar normal sıcaklıkta su koyunuz.
1-2 saat bekleyiniz.
Pirinçleri nişastası gidinceye kadar güzelce yıkayınız.
Pilav tenceresine sade yağ koyunuz.
Üzerine pirinçleri koyunuz.
2-3 dakika kavurunuz.
Kuş üzümü, mısır ve zerdeçalı ilave edip karıştırınız.
Üzerini örtünceye kadar ilikli kemik suyunu koyunuz.
Biraz tuz ilave ediniz.
Koyduğunuz ilikli kemik suyu pirinçlerin hizasında kalsın.
Su kaynamaya başladıktan sonra altına kısınız, suyunu çekmesini bekleyiniz.
Pilavınızı 1-2 kez karıştırınız.
Demlenmesi için kapağını kapalı tutun ve üzerine bir örtü örtünüz.
Sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)