5 adet pırasa(yeşil kısımları ile çok ince doğrayınız)
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı yoğurt(ince belli çay bardağı)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
yarın çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Pırasaları buharda pişiriniz (Kenarda soğumaya bırakınız.)
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozlarını, tuz ve baharatlarını koyup güzelce çırpınız.
Üzerine üç çay bardağı mısır unu koyup güzelce karıştırınız.
Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur hazırlayınız.
En son buharda pişirdiğiniz pırasaları ilave edip güzelce karıştırınız.
Küçük boy yuvarlak borcam tepsiyi yağlayınız.
Hazırladığınız hamuru borcam tepsiye boşaltınız.
Orta derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ilık olarak servis yapınız
AFİYET OLSUN
Pırasayı çiğden hazırlayıp da yaptığım kek. Buharda pişirmek istemezseniz bu şekilde çiğden de hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)