Hafta sonu kahvaltıya hazırlayabileceğiniz çok pratik bir tarifim var. Akşam pişiriniz. Sabah soğuduğu zaman dilimleyip, sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz. Mutlu akşamlar dilerim.
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ev yoğurtdu
3 adet yumurta (Üzerine sürmek için bir tanesinin sarısını ayırınız.)
Yarım küp yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
1 adet kırmızı kapya biber
1 çaybardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı ay çekirdeği
Üzeri için
Çörek otu, susam
HAZIRLANIŞI
Biberi ve zeytini zar şeklinde doğrayınız.
Yoğurma kabına biraz ılık su, maya ve şeker koyup bekletiniz.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz koyup güzelce karıştırınız.
Hamurunuz sıvı olursa kaşık ile azar azar buğday unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediniz. Diğer malzemeleri (Kapya biberler, ceviz, zeytin, ay çekirdeği ve peynir) hamura ilave edip tekrar yoğurunuz.
Yoğurma kabının üzerine streç film ile güzelce kaplayınız.
Mayalanması için bekletiniz.
Baton kalıba pişirme kağıdı seriniz.
Mayalanan hamuru içine yerleştiriniz.
20 dakika dinlendiriniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serpiştiriniz.
180 derecelik fırında (Siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.) altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Soğuduğu zaman dilimleyiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)