MALZEMELER
- 1 çay bardağı ev yoğurdu
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 adet yumurta (Sarısının bir tanesini ayırınız.)
- 1 çorba kaşığı ev sirkesi
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 çaykaşığı silme karbonat
- 1 çay kaşığı dolusu muskat
- Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
HAZIRLANIŞI
- Malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız.
- Yağlanmış tepsiye şekil verip yeleştiriniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiniz.
- Orta derecede pişiriniz.
- Benim hazırladığım klasik kurabiyeleri biraz değiştirerek yaptım.
- Sert kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.
- Tereyağsız fazla yağlı olmuyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)