Pazar kahvaltımız için hazırlamıştım. Çocukların çok sevdiği özellikle hafta sonları pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Benim kullandığım soğanlar Muğla'nın yaylasında yetişiyor. Elcik soğanı diye bilinir. İnce uzun olurlar, ince yapraklı, acı, yemeğin içerisinde çabuk pişer. Eski tohumlardandır. Pazarda bulunca hemen alıyoruz. Soğanı bol kullandığım zaman önce kısık ateşte haşlıyorum. Suyunu çekince yağ vs. ekliyorum. Soğanın yüzde altısı şekermiş yüksek ateşte kavurduğunuz zaman içerisindeki şeker miktarı yükseliyormuş. Mümkün olduğunca çiğ tüketin diye doktorlar uyarıyorlar. Önceden yaptığım gibi kavurmuyorum. Ya da çok kısık ateşte soteliyorum.
HAZIRLANIŞI
Hazırladığım kahvaltılıktada Elcik soğanından kullandım.
Çabuk piştiği için haşlamadım.
Kısık ateşte soteledim.
Pişmeye kıymayla devam etti.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip yumurtalarını kırdım.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirdim.
Not: Akşam içinde kurtarıcı bir tariftir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)