15 Haziran 2018 Cuma

Kalburabastı Tarifi

Sevdikleriniz ile sağlıklı, mutlu, huzurlu güzel bir bayram geçirmenizi dilerim. Benim bayram tatlım da hazır. Bu sefer değişiklik yaptım. Beyaz un kullanmadım. Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu kullandım. Margarin yerine de doğal tereyağı kullandım. Tadına baktım ben beğendim. Evdekilerde beğendi. Belki size fikir olur. Sağlıcakla kalınız. Hayırlı bayramlar.

MALZEMELER
250 gram doğal tere yağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ev yoğurdu
2 adet doğal yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 paket vanilya
1 veya 2 su bardağı ceviz hafif diri kalacak şekilde eziniz
Aldığı kadar un. (Ben ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu kullandım.)

HAZIRLANIŞI 
Tereyağını ada sıcaklığında yumuşatınız.
Ceviz hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına koyunuz.
Unu yavaş yavaş ekleyiniz.
Kulak memesi yumuşaklığında olsun.
En son cevizi koy tekrar yoğurunuz.
Rende de şekil veriniz.
Tepsiye diziniz.
Orta derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca tatlı sıcak, şerbeti soğuk olsun.

Şerbet için
1,5 litre su
1,5 kilo şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Not: Şerbetinizi önceden hazırlayınız. İyice soğusun

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)