24 Haziran 2018 Pazar

Çekirdekli Mayalı Pişi Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Çekirdek ailemle kahvaltımı şenlendiren "bilgece" çekirdekli mayalı pişi tarifi ile karşınızdayım. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Bizimkilerden tam not aldı.

MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 paket ay çekirdeği
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
Kızartmak için yeterince sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına ılık süt ve suyu koyunuz.
Üzerine şeker ve mayayı koyup biraz bekletiniz.
Yumurta, yoğurdu, yağı, tuzu, vanilyayı koyup güzelce karıştırınız.
Unu yavaş yavaş ilave ediniz.
Poğaça hamuru gibi yumuşak bir hamur olsun.
En son çekirdeği koyup güzelce yoğurunuz.
Yarım saat ılık ortamda dinlendiriniz.
Kızartmak için yeterince tavaya yağ koyunuz.
İyice ısınmış yağda elimiz ile şekil verip önlü arkalı kızartınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)