MALZEMELER
- 2 bardak tel şehriye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 kase taze nane
- Yarım demet maydanoz
- Yarım bardak zeytin yağ
- 1 küçük kase salatalık turşusu
- 1 adet domates
- 3-4 adet taze soğan
- Marulun göbek kısmı
- Tuz
- Limon suyu
HAZIRLANIŞI
- Tencereye yağı koyunuz.
- Şehriyeleri ilave edip rengi değişene kadar kavurunuz.
- Üzerini örtünceye kadar su ekleyiniz.
- Biraz tuz atıp ocağın altını kısınız.
- Ara sıra karıştırarak pişiriniz.
- Soğuması için kenarda bekletiniz.
- Havucu rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.
- Taze soğan, nane, marulu ve madanozu çok ince kıyınız.
- Salatalığı zar şeklinde doğrayınız.
- Bütün malzemeyi kasede birleştiriniz.
- Üzerine limon suyu, tuz, biraz zeytinyağ gezdirip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)