MALZEMELER
- 3 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- Maydanoz
- İki adet soğan
- Tuz
- Baharat (kimyon, zerdeçal, karabiber, kişniş)
- Sadeyağ
- Zeytin yağı (yarım çay bardağı)
- 1 kaşık salça
- 3 adet domates
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları istediğiniz gibi kesiniz.
- Borcamda üzerine zeytin yağ gezdirip orta derecede pişiriniz.
- Tencereye sade yağını koyunuz.
- Soğanları yemeklik doğrayınız.
- Kıymayı ve soğanı aynı anda koyup kısık ateşte pişiriniz.
- Domatesleri üzerine ilave edip biraz daha pişiriniz.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyiniz.
- En son ince kıyılmış maydanozları ekleyiniz.
- Fırında kızarttığınız patlıcanların üzerine yerleştiriniz.
- 1 su bardağı suya bir kaşık salça koyup erittiniz.
- Musakkanın üzerine gezdiriniz.
- Fırının alt kısmını açarak orta ateşte biraz daha pişiriniz.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)