10 Mayıs 2019 Cuma

Kıymalı Sebzeli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere kıymalı sebzeli tepsi böreği tarifi vermek istiyorum. Bu lezzetli böreği arkadaşlarım ve çocuklarım çok seviyorlar. Çocuklarınıza sebze yediremiyorsanız bu şekilde deneyebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.. :)
MALZEMELER

  • 1 kilo yufka
  • 100 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tane havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 demet maydanoz
  • 4-5 yaprak ıspanak (marulda olabilir)
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz, zeytinyağı


Böreğin üzerine dökmek için sos malzemeleri:

  • Yarım litre süt
  • 1 yumurta


Böreğin üzerine dökülen sosun hazırlanışı:

  • Yarım su bardağı zeytinyağı ilave edip güzelce karıştırınız.


HAZIRLANIŞI
Soğan ve kıymayı kavurunuz.
Üzerine rendelediğiniz havucu ilave edip 1-2 dakika kavurunuz.
Ocağın altını kapatınız.
Patatesleri çiğden rendeleyiniz.
Maydanozları ve ıspanakları ince ince kıyınız.
Baharatlar birlikte malzemeleri güzelce karıştırınız.
Tepsinin altına her yerine sıvı yağ sürünüz.
Yufkaları buruşturarak güzelce yayınız.
Ortasına hazırladığınız harcı koyun eşit şekilde dağıtınız.
Diğer yufkaları da üzerine buruşturarak yerleştiriniz.
Böreğinizi kare şeklinde kesiniz.
Üste yazılan sütlü karışımı böreğimizin orta kısımlarına birer servis kaşığı dökünüz.
Köşelere birer kepçe gelecek şekilde dökünüz.
20 dakika böreği dinlendiriniz.
Fırında orta derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz ve sıcak olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)