MALZEMELER
- 2 bardak irmik
- 100 gr. tereyağı
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- Tarçın
HAZIRLANIŞI
- Yağı bir çelik tencerede eritip irmiği ilave ediniz.
- Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurunuz.
- Su, süt ve şeker ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çektiriniz.
- 15-20dk. bekledikten sonra karıştırınız.
- 2-3 çorba kaşığı şeker serpip güzelce karıştırınız.
- Tencerenin kapağını kapatınız.
- Demlenmesi için bir müddet bekletiniz.
- Üzerine tarçın serpebilirsiniz.
- İstediğiniz gibi, ister tabakta ister küçük kaselerde isterseniz de kalıplara koyup servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)