30 Mayıs 2019 Perşembe

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Bizim evde çok sevilen ve benim sıkça yaptığım irmik tatlısını bir de benim tarifimle denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler. :)


MALZEMELER

  • 2 bardak irmik
  • 100 gr. tereyağı
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • Tarçın


HAZIRLANIŞI

  • Yağı bir çelik tencerede eritip irmiği ilave ediniz.
  • Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurunuz.
  • Su, süt ve şeker ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çektiriniz. 
  • 15-20dk. bekledikten sonra karıştırınız. 
  • 2-3 çorba kaşığı şeker serpip güzelce karıştırınız. 
  • Tencerenin kapağını kapatınız.
  • Demlenmesi için bir müddet bekletiniz.
  • Üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • İstediğiniz gibi, ister tabakta ister küçük kaselerde isterseniz de kalıplara koyup servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)