MALZEMELER
- 10 su bardağı su
- 5 su bardağı sarı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çerkes peyniri
Sucuklu Yumurta Malzemeleri
- 100-150 gram sucuk
- 5 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı bırbılçıka (Abaza sosu, blogumda tarifi var.)
- 4-5 kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI
- Önce mısır ununu eleyiniz.
- Tencereye 10 su bardağı su koyunuz.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyu kaynatınız.
- Su kaynadıktan sonra üzerine mısır ununu yavaş yavaş ilave edip bir yandan da karıştırınız.
- Unun tamamını koyduktan sonra çırpma teli ile güzelce karıştırınız. İçerisinde hiç pütürlük kalmasın.
- Ocağın ateşini biraz azaltınız.
- Devamlı karıştırınız.
- Pasta koyulaşınca tahta kaşığı suya ıslatıp altüst yapıp her yerinin karışmasını sağlayınız. Bu işleme bir müddet devam ediniz, pasta güzelce pişsin.
- En son ocağın ateşini iyice azaltın, pastanın üzerini ıslak tahta kaşık yardımı ile düzeltin. Üzerinin kurumaması için 20 dakika bu şekilde pişirin.
- Düz büyük bir servis tabağını alıp pastayı tencereden ters çevirip boşaltınız. Boşalttığınız pastasının ortasını ıslak tahta kaşık ile havuz şeklinde açınız.
- Kenarlarına Çerkes peynirinden dilimler alıp süsleyiniz.
Sucuklu Yumurtanın Hazırlanışı
- Tavada tereyağını eritiniz.
- Sucukları ilave edip kısık ateşte yakmadan pişiriniz.
- Yumurta ve bırbılçıkayı bir kasede güzelce çırpıp sucuklar piştikten sonra üzerine boşaltınız.
- Sucuklu Yumurta piştikten sonra hazırlamış olduğunuz pastanın ortasına yerleştiriniz.
- Servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)