Merhabalar,
Bu akşam çok lezzetli çayın yanına yakışacak meyveli sigara böreğim var. Börek denildiğine bakmayın, aslında çok hafif şerbetsiz bir tatlı. (Kızartılmasını saymazsak) Televizyonda sadece elma ile yapılan tarifini görmüştüm. Elma ve sigara böreğini pek bağdaştıramadım. Bir de kızartılınca pek ilgimi çekmemişti. Ama denemeden de duramadım. Ben tarifin dışına çıkarak evdeki kuru meyvelerden de ilave ettim. Tadı evdekilerin hoşuna gitti. Dışı çıtır içi yumuşacık tatlı börekçikler oldu :)
Ben hazırlarken fazla şekerli olmasın diye yeşil elmadan koydum. Siz isterseniz içine biraz toz şeker ilave edebilirsiniz. Meyvelerin şekeri bana göre yeterli geliyor. Arkadaşlardan da onay alınınca bu tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Denemenizi tavsiye ederim.
Yufkayı keserken üçgenleri biraz küçük keserseniz büyük bir salata kasesi dolusu çıkıyor. Çayın yanında ikramlık olarak tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin...
MALZEMELER
- 2 adet yufka (16 eşit parçaya kesiniz. 32 adet çıkıyor 16x2=32)
- 2 orta boy elma (tatlı)
- 1 adet armut
- 1 su bardağı ceviz (hafif diri kalsın)
- 1 su bardağına yakın incir (kuru meyveleri 5dk. suda ıslatınız,)
- 5-6 tane kuru kayısı
- Yarım su bardağı kuru üzüm (0,5) (Klasik su bardağı)
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Kızartmak için yeterince sıvı yağ
- Üzerine dökmek için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- Elmaları ve armudu rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.
- Tavaya koyunuz.
- İsterseniz yarım çay bardağı şeker ilave edip meyveler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
- Üzerine tarçın ilave edip soğuması için bekleyiniz.
- Meyveleri sudan çıkartıp fazla suyunu eliniz ile sıkınız.
- İncir ve kayısıyı zar şeklinde doğrayınız.
- Malzemeleri bir kase içerisine koyunuz.
- Üzerine ezdiğiniz cevizleri de ilave edip bütün malzemeleri birbirine güzelce yediriniz.
- Yufkaları 16 eş parçaya kesip geniş tarafına malzemeden biraz fazla koyup dolgun olsun diye sigara böreği sarar gibi sarınız.
- Uçlarını su ile ıslatıp yapıştırınız.
- Kızdırdığınız sıvı yağda böreklerinizi kızartınız.
- Kağıt havlunun üzerine koyunuz.
- Fazla yağını çeksin.
- Börekler ılıdığı zaman üzerine pudra şekeri ve hafif tarçın serpiştiriniz.
- Servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)