27 Mayıs 2019 Pazartesi

Yağlı Patlıcan Yemeği Tarifi (Muğla Yöresi)

Merhaba arkadaşlar, bu yemeği annem evdeyken çok sık yapardı. Çok da lezzetli olurdu. Severek tüketirdik. Evlendikten sonra birkaç denemem oldu ancak annemin lezzetini tutturamadım. Son zamanlarda tekrar denemeye karar verdim. Püf noktalarına özenle dikkat ederek, annemin lezzetini sonunda yakaladım! Yakalamam ile birlikte sizlerle aşağıda paylaştım. Muğla ve çevresinde bu leziz yemek, özellikle yaz aylarında hemen hemen herkesin evinde, sofrasında yer alır.

MALZEMELER

  • 1 kilo ince uzun patlıcan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet domates
  • 1 kaşık salça

Kızartmak için: Sıvı yağ, tuz

HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyunuz.
  • Tuzlu suda bekletiniz.
  • Kurulayıp kızartınız.
  • Borcama yerleştiriniz.
  • Soğanları jülyen doğrayınız.
  • 3-4 diş sarımsağı ince ince doğrayınız.
  • Sıvı yağda soğan ve sarımsağı soteleyiniz.
  • Üzerine bir kaşık salça koyup biraz kavurunuz.
  • Domatesleri zar şeklinde doğrayınız, kalan bütün sarımsaklarla beraber, tavaya ilave edip pişiriniz. Üzerine yarım bardak su koyunuz.
  • Tuzunu koyup kaynamaya bırakınız.
  • Beş dakika kaynadıktan sonra hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökünüz.
  • Fırını 150 dereceye ayarlayınız. (Fırın dereceleri fırınlara göre farklılık göstermektedir, siz kendinizinkine göre ayarlayınız)
  • Suyunu çekinceye kadar fırında pişiriniz.

Not: İçerisine arzu ederseniz bütün olarak kızarttığınız biberlerden de koyabilirsiniz.

Dikkat: Patlıcanları çok kızartmayınız, hafif çiğ kalsın.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)