MALZEMELER
- 1 kilo ince uzun patlıcan
- 1 baş sarımsak
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet domates
- 1 kaşık salça
Kızartmak için: Sıvı yağ, tuz
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları alacalı soyunuz.
- Tuzlu suda bekletiniz.
- Kurulayıp kızartınız.
- Borcama yerleştiriniz.
- Soğanları jülyen doğrayınız.
- 3-4 diş sarımsağı ince ince doğrayınız.
- Sıvı yağda soğan ve sarımsağı soteleyiniz.
- Üzerine bir kaşık salça koyup biraz kavurunuz.
- Domatesleri zar şeklinde doğrayınız, kalan bütün sarımsaklarla beraber, tavaya ilave edip pişiriniz. Üzerine yarım bardak su koyunuz.
- Tuzunu koyup kaynamaya bırakınız.
- Beş dakika kaynadıktan sonra hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökünüz.
- Fırını 150 dereceye ayarlayınız. (Fırın dereceleri fırınlara göre farklılık göstermektedir, siz kendinizinkine göre ayarlayınız)
- Suyunu çekinceye kadar fırında pişiriniz.
Not: İçerisine arzu ederseniz bütün olarak kızarttığınız biberlerden de koyabilirsiniz.
Dikkat: Patlıcanları çok kızartmayınız, hafif çiğ kalsın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)