2 Mayıs 2019 Perşembe

Muğla Usulü Etli Keşkek Tarifi


Mutlu akşamlar dilerim arkadaşlar.

Keşkek sever misiniz? Bizim evde çok seviliyor. Eskiden sadece düğünlerde yerdim. Şimdi canımız isteyince az da olsa evde hazırlıyorum. Düdüklüde pişiriyorum. Blender ile yüksek devirde ara ara karıştırıyorum. Kolum ağrıdığı için zorlanıyorum. Bu şekilde hazırlamak kolayıma geliyor.


MALZEMELER

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 400 gram dana eti
  • 2 çorba kaşığı sadeyağ
  • Kaya tuzu
  • Üzerine sosu için pul biber ve sadeyağ


HAZIRLANIŞI

  • 2 bardak keşkekliği güzelce yıkadım. 
  • Ilık suda sabahtan ıslattım.
  • Buğdayı biraz kaynatıp siyah suyunu döktüm.
  • Buğdayın üzerine , yarım kilo eti, tuzu, sade yağı koyup üzerini dört parmak geçecek kadar su koydum.
  • Düdüklünün kapağını kapattım. 
  • 1,5 saat bu şekilde pişirdim.
  • Blender ile arar ezdirdim. Tam püre haline getirmedim.
  • Tuzunu ve yoğunluğunu kontrol edip (Çok katı, yoğun olursa içine biraz kemik suyu ilave edebilirsiniz)
  • Sade yağlı pulbiber hazırladım.
  • Tabaklara sıcak olarak servis yaptım.
  • Üzerine pul biberli yağı gezdirdim.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)