29 Mayıs 2019 Çarşamba

Buğday Unlu Sünger Tatlısı Tarifi


Bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi yazımın devamında :)


MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 6 fincan buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
Şerbeti İçin:
3 bardak şeker
4 bardak su (Kaynatılmadan karıştırılır)


HAZIRLANIŞI

  • Yumurta ve şekeri çırpınız.
  • Yoğurt sıvı yağ ve buğday ununu koyup güzelce çırpınız.
  • Yarım limon suyunu sıkınız.
  • Fincana koyunuz.
  • Üzerine bir tatlı kaşığı karbonatı ekleyip iyice eritiniz.
  • Kek hamurunu ilave edip çırpma teli ile güzelce çırpınız.
  • Kare borcam tepsiyi yağlayınız.
  • Hazırladığınız hamuru tepsiye boşaltınız.
  • Orta dereceli fırında pişiriniz.
  • Pasta piştikten sonra 5-10 dakika dışarıda bekletiniz.
  • Pastanın üzerine ılık olarak şerbetini dökünüz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)