Merhaba arkadaşlar. Oğlumun sahur için yaptığı kreplerle selam vermek istedim. Siz krebi neli yaparsınız? Çocukluğumda annem ve rahmetli babaannem su, maya ve unu boza kıvamında hazırlayıp toprak saçta pişirirdi. Adına "akıtma" derlerdi. Sonra ben 14-15 yaşlarına geldim. İlk öğrendiklerimdendir krep. Adı da çok havalıydı "krep". Bizimkilerin yaptığı gibi akıtma değildi.
O mis gibi doğal unla yapılan akıtmayı da hiçbir şeye değişmem. Misafir gelince krep masanın baş tacı olmuştu. Erkenden kalkar iki kilo sütten hazırlardım. Misafirler ayıla bayıla yerdi. Güzel günlerdi☺
Eşimin akrabalarına kahvaltıya davetliydik. Krebi yoğurt ile yapmış lezzetli ve de güzeldi. Süt olmadığı zaman yoğurt kurtarıcım oldu.
Göçmen komşuları varmış. İlk onlardan gördüm dedi. Yıllardır da bu şekilde hazırlıyormuş.
Son yıllarda ben de yoğurtlu krep hazırlıyorum. Yoğurdunuzun tatlı olmasına dikkat ediniz, krepler ekşimsi oluyor özelliğini kaybediyor.
Tavsiye ederim. Sahura güzel bir seçenek olabilir.
Paşam da süt olmayınca yoğurt ile hazırlamış. Kahvaltı tabağı paşama ait. Çok şükür oğlanın gölgesine oturuyorum, kızdan şu aralar tık yok. Kampa girdiler, sınava sayılı günler kaldı. Rabbim bütün evlatlarımıza zihin açıklığı versin. Emeklerini boşa çıkarmasın. Sağlıcakla kalınız, uyku gözümden akıyor. Allah'a emanet olun.
YOĞURTLU KREP
MALZEMELER
- 1 bardak sulu tatlı yoğurt
- 3 adet doğal yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar ata tohumu ile hazırlanmış buğday un
HAZIRLANIŞI
- Boza kıvamında krep hamuru hazırlayınız.
- Yapışmaz tavaya biraz yağ sürüp, önlü arkalı pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)