26 Mayıs 2019 Pazar

Bırbılçıkalı Ekşili Tavuk Tarifi

MALZEMELER

  • 1 bütün haşlanmış tavuk
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 100gr. tereyağ
  • 8 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 baş ezilmiş sarımsak
  • 1-2 limonun suyu (Damak tadınıza göre ayarlayınız.)
  • 1-2 çorba kaşığı Bırbılçıka



HAZIRLANIŞI

  • Tavuk etini kemiklerinden ayırıp fazla küçültmeden parçalara ayırınız.
  • Yağları tencereye koyunuz.
  • 8 çorba kaşığı unu yakmadan kavurunuz.
  • Üzerine haşladığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ediniz.
  • Çırpma teli ile devamlı karıştırınız. (Tavuk suyu toplam 10 bardak olacak.)
  • Devamlı karıştırarak pişirmeye devam ediniz.
  • İçine 1-2 çorba kaşığı Bırbılçıka koyunuz.
  • Ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu da ilave edip orta ateşte karıştırarak pişiriniz.
  • İçinde pütürlük kalırsa blenderdan geçiriniz.



DİKKAT: Fazla koyu olursa biraz daha tavuk suyu ilave ediniz. (Abaza tavuğu kıvamında olacak.)


  • En son tavukları ilave edip 5dk. daha kaynatınız.
  • Servis tabaklarına koyunuz.
  • Abısta ile servis yapınız.
  • İsterseniz sıcak isterseniz de soğuk olarak yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)