- 1 bütün haşlanmış tavuk
- Yarım bardak sıvıyağ
- 100gr. tereyağ
- 8 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 baş ezilmiş sarımsak
- 1-2 limonun suyu (Damak tadınıza göre ayarlayınız.)
- 1-2 çorba kaşığı Bırbılçıka
HAZIRLANIŞI
- Tavuk etini kemiklerinden ayırıp fazla küçültmeden parçalara ayırınız.
- Yağları tencereye koyunuz.
- 8 çorba kaşığı unu yakmadan kavurunuz.
- Üzerine haşladığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ediniz.
- Çırpma teli ile devamlı karıştırınız. (Tavuk suyu toplam 10 bardak olacak.)
- Devamlı karıştırarak pişirmeye devam ediniz.
- İçine 1-2 çorba kaşığı Bırbılçıka koyunuz.
- Ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu da ilave edip orta ateşte karıştırarak pişiriniz.
- İçinde pütürlük kalırsa blenderdan geçiriniz.
DİKKAT: Fazla koyu olursa biraz daha tavuk suyu ilave ediniz. (Abaza tavuğu kıvamında olacak.)
- En son tavukları ilave edip 5dk. daha kaynatınız.
- Servis tabaklarına koyunuz.
- Abısta ile servis yapınız.
- İsterseniz sıcak isterseniz de soğuk olarak yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)