16 Mayıs 2019 Perşembe

Zerdeçallı Bulgurlu Sütlü Tatlı Tarifi


Merhaba arkadaşlar. İftara şöyle değişik bir tatlı denemeye ne dersiniz? Sütlü hafif bir tatlı. :)

Zerdeçallı Bulgurlu Sütlü Tatlı

MALZEMELER

  • 4 bardak süt
  • 3 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık ince bulgurda kullanabilirsiniz)
  • 1 bardak şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 1 çorba kaşığı tere yağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Üzeri için tarçın


HAZIRLANIŞI

  • Bütün malzemeyi tencereye koyunuz. 
  • Çırpma teli ile devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz. 
  • Borcamı ıslatınız. 
  • Tatlıyı içine boşaltınız. 
  • Ilıdığında buzdolabına kaldırınız. 
  • Soğuduğunda sertleşecektir. 
  • Dilimleyip tarçın serpip servis yapınız. 


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)