MALZEMELER
- 15 adet kuru incir
- 3 bardak süt
- Tarçın
HAZIRLANIŞI
- İncirleri yıkayıp biraz yumuşaması için biraz suda bekletiniz.
- Biraz süt ve ikiye kestiğiniz incirleri blender ile parçalayınız.
- Yoğurt mayalar gibi sütün sıcaklığına bakınız.
- İncirleri süt ile karıştırıp, kuplara paylaştırınız.
- Üzerine ince bir örtü örtünüz.
- Üzerine tekrar kalın bir bez ile örtüp, mayalanmaya bırakınız.
- 4-5 saat bu şekilde bekletiniz.
- Sonra buzdolabına kaldırınız.
- Soğuduğunda iyice katılaşıyor.
- Ben üzerine tarçın serperek servis ettim. :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)