MALZEMELER
- 1 bardak tel şehriye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 kase taze nane
- Yarım bardak zeytin yağ
- 1 küçük kase salatalık turşusu
- Marulun göbek kısmı
- 1 kase süzme yoğurt (1 kaşık mayonez de kullanabilirsiniz)
- İki diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Tencereye yağı koyunuz.
- Şehriyeleri ilave edip rengi değişene kadar kavurunuz.
- Üzerini örtünceye kadar su ekleyiniz.
- Biraz tuz atıp ocağın altını kısınız.
- Ara sıra karıştırarak pişiriniz.
- Soğuması için kenarda bekletiniz.
- Havucu rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.
- Nane, marulu çok ince kıyınız.
- Salatalığı zar şeklinde doğrayınız.
- Bütün malzemeyi kasede birleştiriniz.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız.
- Salata malzemesi ile birleştiriniz
- Servis tabağına yerleştiriniz.
- Son olarak üzerine nanemizi koyunuz.
- Salatamız hazır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)