2 Ocak 2019 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Yalancı Tavuk Göğsü var. Genelde bu tatlıyı yaparken içini margarin koyuluyor. Ama benim bu vereceğim tarifte margarin koymadım. Arkadaşım Esra Hanım'dan tarifini almıştım. Çok hafif ve yapımı çok pratik bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 bardak şeker (klasik su bardağı)
  • 1 bardak un
  • 1 paket damla sakız aromalı vanilya


Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI

  • Sütü tencereye koyunuz.
  • Üzerine un ve şekeri ilave ediniz.
  • Çırpma teli ile devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
  • Ocağın altını kapatınız.
  • İçine damla sakız aromalı vanilyayı ilave edip 5-10dk. blender ile çırpınız.
  • Islattığınız borcamın içine tatlınızı boşaltınız.
  • Ilıdığı zaman üzerine streç film ile kaplayıp buz dolabında 1 gece bekletiniz.
  • Üzerine hindistan cevizi serpiniz.
  • Dilimleyerek servis yapınız.


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)