Bir Egeli olarak sarımsaklı yoğurt vazgeçilmezim. :)
Çocukluğumdan bu yana yumurtaya düşkünlüğüm vardır. Uzun uzun çılbırla uğraşmıyorum. Her mevsim bana uyuyor. Meze olarak, kahvaltıda, acil bir şey hazırlayacak olsam hemen imdadıma yetişir. Üzerine de kuru biber kızarttım mı tamam. :)
Çocuklarım küçüklüğünde yumurta yediremediğimde bu şekilde hazırladığımda severek yerlerdi. Hâlâ da çok seviyorlar. Fotoğraf biraz karanlık çıkmış, misafir olunca aceleye geldi. :)
YALANCI ÇILBIR
MALZEMELER
- 7 adet fazla katı olmadan haşlanmış köy yumurtası
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Üzeri için tereyağ ve pul biber
HAZIRLANIŞI
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız.
- Tabaklara servis yapınız.
- Üzerine haşladığınız yumurtaları uzunlamasına 4 eşit parçaya kesip yoğurdun üzerine yerleştiriniz.
- Tereyağını pulbiber ile hazırlayınız.
- Servisten hemen önce çılbırın üzerinde gezdiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)