Merhaba arkadaşlar. Akşam hazırlıkları bitti mi? Ben bugün tavuğu haşladım. Suyu ile bulgur pilavı pişirdim. Haşlanmış tavukları didikleyip pilava ilave ettim. Miss gibi oldu. :) İsterseniz tavukları biraz tere yağında çevirip üzerine baharat ekleyebilirsiniz. Lezzetini arttırabilirsiniz. :)
TAVUKLU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
- 1 adet tavuk
- 2 bardak pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı şehriye
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Tavuğu haşlayınız.
- Haşladığınız tavuğun göğüs kısımlarını didikleyip kenarda bekletiniz.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyunuz.
- Şehriyeyi kavurunuz.
- Üzerine yıkadığınız bulguru ve tuzu ilave ediniz.
- Biraz kavurup üzerini örtünceye kadar tavuk suyu koyup kaynayınca ocağın altını kısınız.
- Yavaş yavaş bulgurun pişmesini sağlayınız.
- Didiklediğiniz tavukları ekleyiniz.
NOT: Suyunu çektiği zaman bulgurlar diri kalırsa biraz daha tavuk suyu ilave ediniz.
- Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocağın altını kapatınız.
- Bulguru demlenmesi için tencerenin kapağını kapatınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)