8 Ocak 2019 Salı

Tavuklu Bulgur Pilavı


Merhaba arkadaşlar. Akşam hazırlıkları bitti mi? Ben bugün tavuğu haşladım. Suyu ile bulgur pilavı pişirdim. Haşlanmış tavukları didikleyip pilava ilave ettim. Miss gibi oldu. :) İsterseniz tavukları biraz tere yağında çevirip üzerine baharat ekleyebilirsiniz. Lezzetini arttırabilirsiniz. :)

TAVUKLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk
  • 2 bardak pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz


HAZIRLANIŞI

  • Tavuğu haşlayınız.
  • Haşladığınız tavuğun göğüs kısımlarını didikleyip kenarda bekletiniz.
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyunuz.
  • Şehriyeyi kavurunuz.
  • Üzerine yıkadığınız bulguru ve tuzu ilave ediniz.
  • Biraz kavurup üzerini örtünceye kadar tavuk suyu koyup kaynayınca ocağın altını kısınız.
  • Yavaş yavaş bulgurun pişmesini sağlayınız.
  • Didiklediğiniz tavukları ekleyiniz.



NOT: Suyunu çektiği zaman bulgurlar diri kalırsa biraz daha tavuk suyu ilave ediniz.


  • Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocağın altını kapatınız.
  • Bulguru demlenmesi için tencerenin kapağını kapatınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)