Merhaba arkadaşlar. Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz.
Kereviz sever misiniz? Sizleri bilmem ama biz biraz zor alıştık. Eşim ilk yıllarda ısrar etsem bile sıcak bakmazdı. Artık seviyoruz. Neyse pazardan aldığımız kerevizlerin dalları çok güzelmiş, tazecik. :) Niyetimden turşu yapmak vardı. Yetişemeyince baktım tazeliği gidiyor ben de çorbasını yaptım. Çareler tükenmez. :)
TERBİYELİ KEREVİZ ÇORBASI
MALZEMELER
- 1 kase küçük doğranmış kerevizin sap kısımı (karbonatlı suda beklettim)
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı dolusu kırmızı mercimek unu
- Baharatlar ve tuz
HAZIRLANIŞI
- 6 bardak suyu, sade yağı ve kerevizi tencereye koyunuz.
- Pişmeye bırakınız.
- Terbiyesini hazırlayınız.
- Yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpınız.
- Üzerine mercimek ununu ilave ediniz.
- Yarım limon suyu istediğiniz baharatları ekleyip güzelce karıştırınız.
- Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ilave ediniz.
- Çırpma teli ile güzelce karıştırınız.
- Pütürlük kalmasın.
- Çorbaya ilave edip bir yandan karıştırınız.
- En son tuzunu koyup tekrar karıştırınız.
- Benim elimde kereviz yaprağının kurusu vardı. Biraz ondan ekledim.
Not: Ekşiyi çok sevmiyorsanız, limon kullanmayınız. Tavsiye ederim çok güzel oldu.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)