4 Ocak 2019 Cuma

Kıymalı Bulgur Pilavı (Kısırlık Bulgurdan)


Merhaba arkadaşlar. Çocuklara bulguru yediremediğim zaman kıymalı hazırlıyorum. Çok seviyorlar tavsiye ederim.



Kıymalı Bulgur Pilavı (Kısırlık Bulgurdan)

MALZEMELER

  • 2 su bardağı ince kısırlık bulgur
  • 200gr. kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 2 kaşık tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz


HAZIRLANIŞI

  • Bulguru sıcak suda kısır yapar gibi demleyiniz.
  • Kıymayı tereyağda kavurunuz.
  • Üzerine 1 kaşık salça koyup biraz daha kavurunuz.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip demlenmiş bulguru ilave edip kısık ateşte biraz daha pişiriniz.
  • İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)