SAĞLIKLI FİT KISIRIM
MALZEMELER
- Kişi başına bir çay bardağı bulgur kullandım.
- 1 orta boy pancar
- 100 gram bokoli
- 100 gram karnabahar
- 1 büyük havuç
- 1 adet büyük marul
- 1 demet maydanoz
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 2 kaşık salça
- 1 demet taze asma yaprağı
- 3 adet taze soğan
- Bir kase gelecek kadar salatalık turşusu
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Baharatlar (bir çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kişniş)
HAZIRLANIŞI
- Bulguru sıcak su ile demleyiniz.
- Pancar, karnabahar, brokoli, havucu buharda hafif diri kalacak şekilde pişiriniz.
- Salatalık turşusu nu ve buharda pişmiş sebzeleri zar şeklinde doğrayınız.
- Marul, taze soğanı ve maydanozu çok ince doğrayınız.
- Asma yapraklarını çok ince kıyınız.
- Eliniz ile biraz ovunuz. (Diriliği gitmesi için)
- Soğanları jülyen doğrayınız.
- Kısık ateşte zeytin yağda soteleyniz.
- Üzerine salçayı ilave edip biraz kavurunuz.
- Tuz ve baharatlarını ekleyiniz.
- Geniş bir kaba demlenen bulgurları koyunuz.
- Üzerine salçalı soğanı ekleyip güzelce yoğurunuz.
- Hazırladığınız sebzeleri ve yeşillikleri koyup, üzerine limon suyu ilave edip nazikçe harmanlayınız.
- En son yağını, tuzunu, baharatını, limon suyunu kontrol ediniz.
- Kısırımız servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)