Çerkes kabağını bu sefer farklı pişirdim. Üzerine meşhur sostan hazırladım. Harika oldu. Biz bütün yemeklerimizde kullanıyoruz. Abhaza sosu (Bırbılcıka, pırpılcıka, acıka) eski paylaşımlarda vardır.
BIRBILÇIKA SOSLU ÇERKES KABAĞI
MALZEMELER
- 1 kilo Çerkes kabağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos Malzemeleri
- 1 çorba kaşığı bırbılçıka (Abhaza sosu)
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet limon suyu .
HAZIRLANIŞI
- Çerkes kabağını küp şeklinde doğratınız.
- Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağ koyup güzelce karıştırınız.
- Fırın tepsisine yerleştiriniz.
- 150 derecede pişiriniz.
- Karıştırmanıza hiç gerek yok çok güzel pişiyor.
Sosun Hazırlanışı
- Sarımsağı çok az tuz ile güzelce eziniz.
- Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte sarımsakları pişiriniz.
- Üzerine bırbılÇıkayı (Abhaza sosu) koyup biraz daha pişiriniz.
- En son limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatınız.
Dikkat: Sos tuzlu olduğu için tuz çok az kullandım.
- Elinizde sos yok ise yerine salça, toz kişniş, ezilmiş sarımsak, tuz ve limon suyu kullanabilirsiniz.
- Pişen Çerkes kabaklarını borcama alınız.
- Üzerine haşlanmış olduğunuz sosu gezdiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)