17 Nisan 2019 Çarşamba

Bırbılcıka Soslu Bal Kabağı

Merhaba arkadaşlar. Elimdeki Çerkes kabaklarını poşetleyip dondurucuya koydum. Ramazanda tatlı yapmak istersem çıkartıp buzu çözülmeden şekeri ekleyip hemen fırına koyuyorum. Sadeyağ ile yemeğini pişiriyorum, rahatlıkla çorba da yapılır.


Çerkes kabağını bu sefer farklı pişirdim. Üzerine meşhur sostan hazırladım. Harika oldu. Biz bütün yemeklerimizde kullanıyoruz. Abhaza sosu (Bırbılcıka, pırpılcıka, acıka) eski paylaşımlarda vardır.

BIRBILÇIKA SOSLU ÇERKES KABAĞI

MALZEMELER

  • 1 kilo Çerkes kabağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 


Sos Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı bırbılçıka (Abhaza sosu)
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon suyu .


HAZIRLANIŞI

  • Çerkes kabağını küp şeklinde doğratınız. 
  • Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağ koyup güzelce karıştırınız.
  • Fırın tepsisine yerleştiriniz.
  • 150 derecede pişiriniz.
  • Karıştırmanıza hiç gerek yok çok güzel pişiyor.


Sosun Hazırlanışı

  • Sarımsağı çok az tuz ile güzelce eziniz.
  • Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte sarımsakları pişiriniz.
  • Üzerine bırbılÇıkayı (Abhaza sosu) koyup biraz daha pişiriniz.
  • En son limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatınız.


Dikkat: Sos tuzlu olduğu için tuz çok az kullandım.


  • Elinizde sos yok ise yerine salça, toz kişniş, ezilmiş sarımsak, tuz ve limon suyu kullanabilirsiniz.
  • Pişen Çerkes kabaklarını borcama alınız.
  • Üzerine haşlanmış olduğunuz sosu gezdiriniz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)