Mutlu akşamlar dilerim arkadaşlar. Kış geri geldi. Yağmur, soğuk, fırtına derken yalancı bahar yalan oldu gitti. Ben bu sene mercimeğe takmış durumdayım. Çok acil durumlarda kolayıma geliyor. :)
PATATESLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
- 2 bardak kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- Yeterince kemik suyu
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- Tuz ve baharat (kimyon, kişniş, zerdeçal)
HAZIRLANIŞI
- İki su bardağı mercimeği yıkadım, düdüklü tencereye koydum.
- Üzerine doğranmış orta boy soğan, bir büyük patates.
- Bir çorba kaşığı sade yağ ve kemik suyu ilave ettim.
- Kapağını kapattım.
- Yirmi beş dakika sonra soğutup düdüklüyü açtım.
- Çok koyu olduysa biraz daha kemik suyu veya su ilave edebilirsiniz.
- Açıkta beş on dakika daha kaynattım.
- En son kaya tuzunu ve baharatlarını ekledim.
- Servis yaptım.
NOT: Tuzun ve baharatın içerisindeki minareller ölmemesi için en son koyuyorum. Blenderden geçirip servis yapıyorum.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)