10 Nisan 2019 Çarşamba

Patatesli Kırmızı Mercimek Çorbası


Mutlu akşamlar dilerim arkadaşlar. Kış geri geldi. Yağmur, soğuk, fırtına derken yalancı bahar yalan oldu gitti. Ben bu sene mercimeğe takmış durumdayım. Çok acil durumlarda kolayıma geliyor. :)


PATATESLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI 

MALZEMELER
  • 2 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • Yeterince kemik suyu
  • 1 çorba kaşığı sade yağ
  • Tuz ve baharat (kimyon, kişniş, zerdeçal)


HAZIRLANIŞI 
  • İki su bardağı mercimeği yıkadım, düdüklü tencereye koydum.
  • Üzerine doğranmış orta boy soğan, bir büyük patates. 
  • Bir çorba kaşığı sade yağ ve kemik suyu ilave ettim.
  • Kapağını kapattım. 
  • Yirmi beş dakika sonra soğutup düdüklüyü açtım.
  • Çok koyu olduysa biraz daha kemik suyu veya su ilave edebilirsiniz.
  • Açıkta beş on dakika daha kaynattım.
  • En son kaya tuzunu ve baharatlarını ekledim.
  • Servis yaptım.


NOT: Tuzun ve baharatın içerisindeki minareller ölmemesi için en son koyuyorum. Blenderden geçirip servis yapıyorum.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)