19 Nisan 2019 Cuma

Kremşantili İrmikli Toplar Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere çok pratik kremşantili irmikli topların tarifini vermek istiyorum. Yapımı çok pratik ve şık görünümü ile misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif bir tatlıdır. Denemenizi tavsiye ederim.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.


MALZEMELER
  • 3 su bardağı süt (klasik su bardağı)
  • 8 çorba kaşığı irmik (tepeleme)
  • 8 çorba kaşığı şeker (tepeleme)
  • 1 paket kremşanti (Sadece bir poşet)
  • Damla sakızlı vanilya (isterseniz)

Üzeri İçin
  • Bir kase hindistan cevizi
  • Ortasına koymak için fıstık



HAZIRLANIŞI
  • Süt irmik ve şekeri tencereye koyup devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
  • Ocağın altını kapatıp ara sıra karıştırarak ılımasını sağlayınız.
  • Üzerine tekli bir poşet kremşanti ilave edip güzelce karıştırınız.
  • Servis tabağına kağıt kek kalıplarını yerleştiriniz.
  • Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine bulayınız.
  • Kek kalıplarının içine yerleştiriniz.
  • Üzerine fıstık koyunuz.
  • Biraz dışarıda bekletiniz. 
  • İyice soğuduğu zaman üzerini streç film ile kaplayınız. (Üzerinin kuruması için)
  • Buzdolabında soğumaya bırakınız. 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)