7 Aralık 2018 Cuma

Sebzeli Noodle Tarifi (Çin Makarnası)


Merhabalar, bugün vereceğim tarifimin adı "Sebzeli Noodle". Alışverişe çıktığımızda hep makarna çeşitlerine gözüm takılır. Bu makarnayı ilk defa yapıyorum. Denemeyenler varsa denemelerini tavsiye ederim. Tadı bana hiç yabancı gelmedi. Susam yağı ve kişniş birleştiği zaman muhteşem bir ikiliye dönüşüyor. Susamlı Abaza Tavuğu’nun etkisi olsa gerek. Çocuklarda beğenerek yediler ve sebzelerinden hiç şikayet etmediler. :)
MALZEMELER
  • 1 paket 350 gr. Çin makarnası
  • 1 adet orta boy kabak
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı zencefil (silme)
  • Yarım su bardağı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı  toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı karabiber(silme)
  • Soya sosu(2-3 çorba kaşığı)


HAZIRLANIŞI
Dikkat: Makarnayı haşlarken ve sebzeleri sotelerken tuz kullanmayınız. Soya sosu yeterince tuzlu.

  • Çin makarnasınnı bir çorba kaşığı sıvı yağ ile ara sıra karıştırarak kontrol ederek haşlayınız ve süzünüz. 
  • Üzerine soğuk su gezdiriniz . Süzgüde kenarda bekletiniz.
  • Jülyen kestiğiniz sebzeleri kaselere ayrı ayrı koyunuz.
  • Soğanları yarım ay şeklinde kesiniz.
  • Sarımsakları ince ince kıyınız.
  • Wok tavaya susam yağını koyunuz.
  • Sebzelerin pişme süresi farklı olduğu için ayrı ayrı pişiriniz.

Dikkat: Fazla pişirmeyin hafif diri kalsın. (Çocuklar yemez diye fazla pişirdim)

  • Pişirdiğiniz bütün sebzeleri wok tavaya alınız.
  • Baharatları koyunuz
  • Güzelce karıştırınız
  • Üzerine  haşlanmış makarnalarınızı  ilave ediniz.
  • Zedelemeden nazikçe karıştırınız.
  • 5 dakika pişiriniz.
  • Üzerine iki üç çoba kaşığı soya sosu ilave ediniz.
  • Makarnanızın rengi koyulaşacaktır.
  • Nazikçe karıştırınız biraz daha pişirip sıcak olarak servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)