2 Aralık 2018 Pazar

Sebzeli Börek Tarifi


MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber, tatlı pulbiber, kimyon, tuz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket karbonat
  • 1 su bardağı ata tohumu buğday unu
  • 1 orta boy havuç ve patates (Çiğ olarak zar şeklinde doğrayınız.)
  • 1 çorba kasesi ıspanağın kök kısımları
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (Ben kendi yaptığım beyaz peynirlerimi kullandım, zar şeklimde doğradım)


Üzeri için:
  • Kaşar peynir


HAZIRLANIŞI

  • Karıştırma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpınız.
  • 1 su bardağı unu da ilave edip tekrar karıştırınız.
  • Hazırladığınız sebzeleri malzemenin üzerine boşaltınız.
  • Birbirine güzelce yediriniz.
  • Kare borcamı yağlayınız.
  • Malzemeyi tepsiye boşaltınız.
  • Üzerine bol kaşar serpiştiriniz.
  • Fırını 200 dereceye getiriniz.
  • Fırının en altına koyunuz.


Püf Nokta: Bu şekilde pişirirseniz üzerindeki kaşarlar hemen pişip kızarmayacaktır ve altı pişinceye kadar üstünün kaşarları da yavaş yavaş pişecektir. Bu püf noktasına dikkat ederseniz böreğinizin üstü yanmadan altı ve üstü eşit pişecektir.

  • Ilık olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)