MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı silme karabiber, tatlı pulbiber, kimyon, tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket karbonat
- 1 su bardağı ata tohumu buğday unu
- 1 orta boy havuç ve patates (Çiğ olarak zar şeklinde doğrayınız.)
- 1 çorba kasesi ıspanağın kök kısımları
- 1 çay bardağı beyaz peynir (Ben kendi yaptığım beyaz peynirlerimi kullandım, zar şeklimde doğradım)
Üzeri için:
- Kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpınız.
- 1 su bardağı unu da ilave edip tekrar karıştırınız.
- Hazırladığınız sebzeleri malzemenin üzerine boşaltınız.
- Birbirine güzelce yediriniz.
- Kare borcamı yağlayınız.
- Malzemeyi tepsiye boşaltınız.
- Üzerine bol kaşar serpiştiriniz.
- Fırını 200 dereceye getiriniz.
- Fırının en altına koyunuz.
Püf Nokta: Bu şekilde pişirirseniz üzerindeki kaşarlar hemen pişip kızarmayacaktır ve altı pişinceye kadar üstünün kaşarları da yavaş yavaş pişecektir. Bu püf noktasına dikkat ederseniz böreğinizin üstü yanmadan altı ve üstü eşit pişecektir.
- Ilık olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)