MALZEMELER
- 1 su bardağı ev yoğurdu (klasik su bardağı)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 doğal yumurta
- 3 su bardağı yerel tohum ile hazırlanmış buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- Yarım demet dereotu (İnce ince kıyınız)
- 1 kase elle ufalanmış beyaz peynir
Dikkat: Kullandığınız peynirin çok yağlı olmamasına dikkat ediniz.
HAZIRLANIŞI
- Sırayla yumurta, yoğurt ve sıvı yağı güzelce çırpınız.
- Un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırınız.
- Dereotunu ve peynirini ilave edip kaşık ile tekrar karıştırınız.
- Yağlanmış borcam (30cmlik) tepsiye malzemeyi boşaltınız.
- Orta derecede kek ayarında pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)