9 Aralık 2018 Pazar

Buğday Unlu Peynirli Kek Tarifi

Merhaba arkadaşlar, ister kahvaltıda, çayın yanında, akşam bir bardak ayran ile gayet sizi tok tutturacak ve misafirlerinizin çok seveceği bu pratik keki denemenizi tavsiye ederim. Çevremdekilerin çok beğendiği bu keki çocuklarda severek tüketiyor. Tarifi eski pasta malzemelerinin arkasından almıştım. On yıldır rahatlıkla hazırlıyorum.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ev yoğurdu (klasik su bardağı)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3 doğal yumurta
  • 3 su bardağı yerel tohum ile hazırlanmış buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • Yarım demet dereotu (İnce ince kıyınız)
  • 1 kase elle ufalanmış beyaz peynir 
Not: Lor peynir de kullanabilirsiniz.

Dikkat: Kullandığınız peynirin çok yağlı olmamasına dikkat ediniz.

HAZIRLANIŞI

  • Sırayla yumurta, yoğurt ve sıvı yağı güzelce çırpınız.
  • Un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırınız.
  • Dereotunu ve peynirini ilave edip kaşık ile tekrar karıştırınız.
  • Yağlanmış borcam (30cmlik) tepsiye malzemeyi boşaltınız.
  • Orta derecede kek ayarında pişiriniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)