Merhaba arkadaşlar. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Annem evde olmadığı zaman yatılı misafir gelirdi. Şimdiki gibi telefon söz konusu değildi. Neyse, ilk öğrendiklerimden kavurup yaptığım pilavdı. Çocuk aklı o kadar çok yıkadım ki nişasta diye bir şey kalmamıştı. Sonuçta tane tane mis gibi tereyağ kokulu pilavımı pişirip misafirlere ikram etmiştim. Evlendikten birkaç yıl sonra kavurarak yapmaya başladım. Sonra yasmin pirinç ile salma pilavda hoşuma gitmeye başladı. Bugün ise zerdeçallı salma pilav ile karşınızdayım.
TARİF
- 3 bardak kemik suyunu tencereye koyup içine kaya tuzu ve iki çorba kaşığı sade yağ ile kaynamaya bıraktım.
- 2 bardak pirinci sıcak suda ıslatmadım.
- Soğuk suda iyice yıkadım.
- Kaynayan kemik suyuna bir tatlı kaşığı zerdeçal ile pirinci koyup, ocağın altını iyice kıstım.
- Ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirdim.
- Demlemeye bıraktım (Demlenmesini fazla beklemeden dumanı üstünde fotoğraf çektim. Siz demlenmesini bekleyiniz. Daha tane tane görünecektir)
Mutlu hafta sonları dilerim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)