8 Aralık 2018 Cumartesi

Bilgece Pratik Yeşil Peynir Ezmesi Nasıl Yapılır?


Merhabalar, bugün sizlere vereceğim tarifte yeşil peynir var. Bakmayınız yeşil peynir dediğime, adını ben koydum. ☺ Diğer bir değişle "Bilge'ce" Benim gibi kahvaltıda yeşillik yiyemiyorsanız bu şekilde deneyebilirsiniz. Hazırlaması çok kolay, vereceğim tarif bizim dört kişilik çekirdek ailemiz için 3 gün boyunca buzdolabınızda rahatlıkla saklayabilirsiniz. Yeşillik sevmeyen çocuklarınıza da bu şekilde yedirebilirsiniz. Bizimkiler çok sevdi. Ben diyet için lor peynir ile hazırlıyorum. Siz yumuşak beyaz peynir ile hazırlayabilirsiniz. Peynirin tuzuna dikkat ediniz. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı kadar beyaz peynir (klasik su bardağı)
  • Dilerseniz istediğiniz baharatlardan da koyabilirsiniz.

Dikkat! Sirkeli suda bekletiniz. Sonra durulayınız. Yeşilliklerin suyu iyice süzülsün

HAZIRLANIŞI

  • Yeşillikleri eliniz ile 2-3 parçaya ayırınız.
  • Peyniri üzerine ilave edip rondodan geçiriniz.
  • Cam kapaklı bir kavanoz veya kapaklı bir kaba koyup 2-3 günde tüketiniz. Buzdolabında saklayınız.

Not: Fazla beklediği zaman benim pek hoşuma gitmiyor. Taze taze yapıp tüketmenizi tavsiye ederim.

Not: Diyet yapanlar için lor veya çökelek peyniri kullanınız. İçine biraz acı koyarsanız daha lezzetli oluyor.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)