2 Aralık 2018 Pazar
Kış İksiri Tarifi
Merhabalar,
Havalar değişince kendimize dikkat etsek de karşımızdaki kişilerden mikrop alabiliyoruz. Ben zencefilin kurutulmuş ve öğütülmüş olanını çok kullanıyorum.
MALZEMELER
1 adet kök taze zencefil
2 adet limon
Kaliteli çam balı
Kapaklı kavanoz
HAZIRLANIŞI
✔Benim limonlarımın içi sulu, dış kısımları yağmur yağmadığı için henüz yeşil.
✔Belki acı olur diye bir tanesinin kabuklarını soydum.
✔İnce ince dilimledim.
✔Zencefili güzelce yıkayıp ince ince dilimledim.
✔Karışık şekilde kavanoza yerleştirdim.
✔Üzerine dolduruncaya kadar bal koydum.
Dikkat: Benim gibi fazla doldurmayınız. Balı koyarken zorlanırsınız.
✔2-3 gün buzdolabında bekletiniz.
✔Hemen sulanmaya başlıyor.
Not: Her gün bir tatlı kaşığı şurup gibi içiniz.
Sağlıcakla kalınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)