2 Aralık 2018 Pazar

Kış İksiri Tarifi


Merhabalar,
Havalar değişince kendimize dikkat etsek de karşımızdaki kişilerden mikrop alabiliyoruz. Ben zencefilin kurutulmuş ve öğütülmüş olanını çok kullanıyorum.


MALZEMELER
1 adet kök taze zencefil
2 adet limon
Kaliteli çam balı
Kapaklı kavanoz

HAZIRLANIŞI 
✔Benim limonlarımın içi sulu, dış kısımları yağmur yağmadığı için henüz yeşil.
✔Belki acı olur diye bir tanesinin kabuklarını soydum.
✔İnce ince dilimledim.
✔Zencefili güzelce yıkayıp ince ince dilimledim.
✔Karışık şekilde kavanoza yerleştirdim.
✔Üzerine dolduruncaya kadar bal koydum.

Dikkat: Benim gibi fazla doldurmayınız. Balı koyarken zorlanırsınız.

✔2-3 gün buzdolabında bekletiniz.
✔Hemen sulanmaya başlıyor.

Not: Her gün bir tatlı kaşığı şurup gibi içiniz.

Sağlıcakla kalınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)