6 Aralık 2018 Perşembe

Bilge Anne'nin Kahvaltılık Poğaçaları


Merhaba arkadaşlar, bugün ister öğleden sonra, ister kahvaltıda, çayın yanında her zaman yakışacak çok pratik bir poğaça tarifiyle geldim. Poğaçamızı yaparken kullandığım malzemeler hemen hemen herkesin evinde bulunacak malzemelerden. Pratikliğinin yanı sıra hem çok lezzetli, hem de çocuklarınızın beslenme çantası için hazırlayabilirsiniz. Biberlerim derin dondurucudan, yaz sonunda hazırlamıştım. Tarif aşağıda, sevgiler!


MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 2 adet zar şeklinde doğranmış kırmızı biber
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un

Üzeri için: Çörek otu ve acı pul biber, yumurta sarısı

Not: Biberlerim yaz sonunda hazırladığım derin dondurucudan

HAZIRLANIŞI

  • Sıvı malzemeleri karıştırınız.
  • Un ve kabartma tozlarını karıştırıp malzemeye boşaltınız.
  • Kontrollü şekilde un koyarak yumuşak bir hamur elde ediniz.
  • En son biber ve peyniri koyup tekrar yoğurunuz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
  • Üzerine çörek otu ve acı pul biber serpiniz.
  • Orta derecede pişiriniz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)