28 Haziran 2019 Cuma

Yalancı Buğday Unlu Tavuk Göğsü Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Ben yalancı tavuk göğsü yaparken, unu kavurmuyorum ve de katı yağ koymuyorum. Hafif oluyor. Mideyi de rahatsız etmiyor. Sağlıcakla kalınız.


YALANCI BUĞDAY UNLU TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER

  • 1 su bardak şeker 
  • 1 su bardak buğday unu
  • 1 litre süt
  • 1 paket damla sakız aromalı vanilya


HAZIRLANIŞI

  • 1 litre sütü tencereye koyunuz.
  • 1 bardak buğday unu koyup devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
  • En son bir paket damla sakızı aromalı vanilyadan koyup ocağın altını kapatınız. 
  • Blender ile yüksek devirde beş dakika çırpınız.
  • Borcamı ıslatınız.
  • İçine muhallebiyi boşaltınız. 
  • Üzerine bol hindistan cevizi serpiniz. Soğuduğunda üzerine streç film kaplayııp buzdolabına koyunuz.
  • Bir gece beklesin.
  • Dilimleyip servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)