Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte İzmir kurabiyesi var. Bu 25-30 yıl önce bir tanıdığımızdan aldığımız bir tariftir. Yeni evlendiğim yıllarda çok sık yaptığım bu kurabiyeyi uzun yıllardır yapmıyordum. Eski tarif defterlerimi karıştırırken gözüme takıldı. Misafirlerim geldiğinde tekrar bu kurabiyelerden hazırladım. Benim çok sevdiğim, zevkle yaptığım lezzetli ve pratik olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Artan kurabiyelerinizi saklama kabına koyup buzdolabına veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Fırında ısıttığınız da aynı tazeliğini koruyor. Toplam bir tepsiden 23 adet çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
250 gram tereyağ (isterseniz 250 gram margarinden kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt (Yoğurtta kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı şeker (ince belli çay bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 yumurtanın sarısı (beyazına ayırınız)
Alabildiğince un (18 çorba kaşığı tepeleme un)
Not: Bu ölçüyü verirken mutfağa yeni girenler istediği için veriyorum. Çok yumuşak olursa 1-2 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Malzemeleri hamur haline getiriniz.
Fazla katı olmasın yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayınız.
Üzerini bastırmayınız.
Yumurtanın beyazına batırıp sonra toz şekere batırıp aralıklarla tepsiye diziniz.
Üzeri pembeleşinceye kadar 20-25dk. orta derece ayarlı fırında pişiriniz.
1 büyük fırın tepsisiyle 23 adet çıkıyor.
Soğuduktan sonra servis yapınız..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)