Merhaba arkadaşlar. Geçen yıl bezelyeleri birazını sade, birazını da garnitür olarak hazırladım. Genelde misafirlerim geldiği zaman kullanıyorum. Hazır almak içime sinmiyor. Dondurucuya da koyuyorum. Rahat oluyor. Bu şekilde hazır oluyor, hemen boşaltıp kullanıyorum. Denemenizi tavsiyesi ederim.
EVDE GARNİTÜR YAPIMI
MALZEMELER
- 3 kilo iç bezelye
- 1 kilo havuç
- 1 kilo patates
- Kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
- Bezelyelerin içlerini çıkarttım.
- Havuçları zar şeklinde doğradım.
- İkisini bir arada haşladım.
- Hafif diri bıraktım.
- Sıcak sıcak kavanoza koyduğuma bir tatlı kaşığı tuz koyup yeni kapak ile kapatıp ters çevirdim.
- Biraz bekletip düz koydum.
- Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarladım.
- Kavanozlar soğuduğunda buzdolabına kaldırdım.
Salatalarda kullanması çok rahat oluyor. Tavsiye ederim. :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)